HERMESensemble EMRUZ

HERMESensemble (Antwerpen, BE) wordt gedreven door nieuwsgierigheid naar het nu. Het promoot een gefocuste en meditatieve omgang met de tijd.

HERMESensemble onderzoekt, interpreteert en creëert.

Het ensemble vertelt het muzikale verhaal van 1950 tot 2050 en bestudeert de recente evoluties in de muzikale uitvoeringspraktijk. Het vormt ook zelf een scheppende en innoverende kracht van nieuwe muziek.

HERMESensemble is opgericht in 2000 door Koen Kessels vanuit een zin voor avontuur en de drang om onbetreden artistieke paden te bewandelen. Het werkt buiten de gevestigde structuren om en zoekt de grensgebieden van hedendaagse muziek en kunst op.

HERMESensemble biedt scheppend en uitvoerend jong talent de gelegenheid om in cocreatie de grenzen van de muziekkunst te verleggen. Sinds 2023 werkt HERMESensemble in een alliantie met de jonge wolven van Nemᴓ ensemble.

HERMESensemble opereert vanuit de eigen studio in Het Kanaal (Wijnegem). Het ensemble is jaarlijks te volgen op de grote Belgische podia en festivals (onder meer De SINGEL, Concertgebouw Brugge, Opera Ballet Vlaanderen, Flagey, Festival van Vlaanderen, de Bijloke). Daarnaast is het regelmatig te gast in onder meer Muziekgebouw aan ’t Ij Amsterdam (NL), Philharmonie de Luxembourg (LUX), Concerthaus Wien (AT), Barber Hall Birmingham (VK) en op internationale festivals als Roma Europa en de Biënnale van Venetië (IT), Berliner Festspiele (DE), November Music (NL), en Mona Foma (AUS).

HERMESensemble wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid.