Marc Tooten

Marc Tooten studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, waarna hij zich vervolmaakte aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.

Marc is vaste altist bij HERMESensemble.

Tijdens zijn carrière is hij aanvoerder altviool geweest in verschillende prestigieuze orkesten en kamerorkesten, o.a. I Fiamminghi, Beethoven Academie, Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, Radio Kamer Filharmonie (Hilversum, Nederland) en Orquestra Ciudad de Granada.

Momenteel is hij solist-aanvoerder bij Het Brabants orkest in Eindhoven, Nederland. Als kamermusicus geniet hij een internationale waardering. Hij maakt o.a. deel uit van de Salzburger Solisten en het Arriaga Quartet  en is mede-oprichter van het Taneyev string trio. Vooraanstaande kamermuziekpartners waren onder meer Abdel Rahman El Bacha, Eduard Brunner, András Andorján, Martin Lovett, Martha Argerich, Boris Berezovsky en Itamar Golan.

Als enthousiast pedagoog stelt hij aan het Lemmensinstituut te Leuven (docent altviool en kamermuziek) en aan het conservatorium van Maastricht zijn kennis en ervaring ten dienste van jonge musici.

Media