Nemø ensemble

HERMESensemble biedt scheppend en uitvoerend jong talent de gelegenheid om in cocreatie de grenzen van de muziekkunst te verleggen. Sinds 2023 werkt HERMESensemble in een alliantie met de jonge wolven van Nemᴓ ensemble. Door deze samenwerking willen beide ensembles hun artistieke missie versterken en nieuwe producties creëren, ondersteunen en presenteren in binnen- en buitenland.

Nemø ensemble werd opgericht in september 2017 en brengt hedendaagse, experimentele muziek. Het collectief wil bestaand repertoire verbinden met nieuwe stukken van jonge artiesten die niet bang zijn om grenzen tussen verschillende genres en artistieke disciplines te overschrijden. De groep daagt het conventionele concertformat uit door verschillende presentatievormen te verkennen. Dit leidt tot immersieve voorstellingen die de afstand tussen luisteraars en uitvoerders overbruggen.

Voor Nemø betekent kunst het samenbrengen van mensen in een context buiten de drukte van alledag. Elke voorstelling is opgevat als een “geïntensiveerde context” voor het publiek om zich volledig in te leven in het materiële moment van het nu. Daarom treedt Nemø ensemble niet alleen op als performer maar ook als curator om muziek een kader te geven. In samenwerking met andere kunstenaars zoeken ze naar mogelijkheden om te spelen met licht, ruimte en beweging in hun overkoepelende voorstellingen.