Crash Course

Foto (c) Filip Van Roe
 

C R A S H  C O U R S E
Postgraduaat Hedendaagse Uitvoeringspraktijk

Koninklijk Conservatorium Antwerpen in samenwerking met HERMESensemble 

 

C R A S H  C O U R S E biedt een eenjarige intensieve en gespecialiseerde training en een researchprogramma in de hedendaagse uitvoeringspraktijk aan zangers en instrumentalisten. De samenwerking met het professionele en internationaal actieve HERMESensemble staat garant voor een relevante en internationaal georiënteerde benadering van nieuwe en uitgebreide speeltechnieken en kennisoverdracht in het gebied van het hedendaagse muzikale repertoire.

 
C R A S H  C O U R S E omvat vier onderdelen:

 • Een intensieve één-op-één training van zangers en instrumentalisten door professionele musici van HERMESensemble. Dit onderdeel omvat 20 uur individuele coaching en initiatie in hedendaags en nieuw repertoire en uitgebreide speeltechnieken (10 sessies van 20 uur).
 • Een specialisatiecursus in Analyse van 20ste en 21ste-eeuws repertoire door componisten Wim Henderickx en Luc Van Hove.
 • Een uitgebreid aanbod aan podiumprojecten in het gebied van de nieuwe muziek en creatie. Onder andere: samenwerking met het studentenensemble E-XXI van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen; deelname aan het LABO-project i.s.m. Champ d’Action; interdisciplinaire projecten Sketch The Sound met beeldende kunsten, dans en compositie. Ook masterclasses worden georganiseerd, met internationaal gerenommeerde componisten en uitvoerders zoals Rolf Wallin, Kris Defoort, Benoït Mernier, Kee Yong Chong en Paul Gooday.
 • Een onderzoeksproject met persoonlijke begeleiding. In dit kader voer je een diepte-analyse uit van een nieuw muziekstuk of assisteer je bij de voorbereiding van een aanvraag tot doctoraat in de Kunsten.

 
C R A S H  C O U R S E Studieprogramma

 

Opleidingsonderdeel Contacturen Studietijd Studieomvang ECTS
Actuele muziekpraktijk 20 430 450 18
Analyse nieuwe & 20e-eeuwse Muziek 60 240 300 12
Projecten & masterclasses 90 285 375 15
Onderzoeksproject 10 365 375 15
Totaal 60

 

C R A S H  C O U R S E Praktisch

 • Het wordt georganiseerd in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) in de Internationale Kunstcampus deSingel.
 • Programmadirecteur: Koen Kessels
 • Lessen, tutorsessies en masterclasses vinden plaats op dinsdagen. Artistieke projecten volgen een aparte, geëigende productieplanning.
 • Meer info
  Royal Antwerp Conservatoire (AP University College)
  Desguinlei 25, Antwerp