Mathias Coppens

Mathias Coppens is afgestudeerd met grote onderscheiding (met zijn eigen pianoconcerto) aan het conservatorium van Antwerpen bij Levente Kende voor piano, bij Wim Henderickx voor compositie en bij Joris Verdin voor orgel (summa cum laude). Hij studeerde compositie verder aan het conservatorium van Amsterdam waar hij afstudeerde bij Wim Henderickx en Willem Jeths met ‘uitmuntendheid’. Hij is momenteel verbonden aan het conservatorium van Antwerpen als gastdocent literatuurstudie piano voor de twintigste eeuw, als assistent analyse van Wim Henderickx en hij begeleidt projecten met de compositieklas. Verder heeft hij pianoles aan de Academies van Herentals, Waregem, de Ma’go in Antwerpen en fungeert hij als free-lance begeleider.

Zijn composities werden uitgevoerd door oa ‘I solisi del vento’, Octopus Kamerkoor, Bl!ndman, Brussels Philharmonic, Eric Ericsson Chamber Choir, Asko-Schönbergensemble, het Atlasensemble en andere…

Hij is stichter en bezieler van het Klavierfestival dat zijn eerste editie kende in Amuz (Antwerpen), oprichter van het ensemble deCompagnie, en stichtend lid van het kwartet TetraGonist en behoort tot de kern van het componistencollectief rond ensemble Five.